Több jelzést is kapott a piroslapok.blog.hu az olvasóitól, hogy telefonon vagy a szocialista képviselő-jelölt, vagy egy népszerű baloldali közszereplő nevében kaptak hívást. Az üzenet tartalma egyszerű és rövid volt. Kiábrándultam az MSZP-ből és a Fideszre szavazok.


Ezt az üzenetet hallgathatták meg Józsefváros választói is. A budapesti 10-es (Szabó Zoltán) és 11-es (Komássy Ákos) választókörzetbe péntek délutántól folyamatosan érkeztek a hívások. Itt Iványi Gábor metodista lelkész (korábbi SZDSZ-es képviselő) kerületi ismertségét használták fel. Érdekesség, hogy a „kiábrándult” Iványi a józsefvárosi szocialisták kampányzáró rendezvényén előadóként fog részt venni.

Iványi Gábort az eset mélyen felháborította és az MTI-hez eljutatott közleményében így fogalmaz: „megdöbbenésemnek adok hangot és elhatárolom magam attól a szélhámosságtól és csalástól, mellyel valaki a nevemben, több kerületben, választópolgárokat hív fel olyan tartalmú szöveggel, mintha az elmúlt nyolc év alatt kiábrándultam volna a bal-liberális kormány mögött álló pártoktól, s ezért arra kérném az embereket, hogy szavazzanak a Fidesz-re. Semmi közöm ehhez a megtévesztéshez.

Szerintem a Fidesz-nek is érdeke lenne, hogy gátat szabjon az ilyen provokációknak, ugyanis utólag az az árnyék vetülhetne rá, hogy eredményeit nemtelen eszközök igénybevételével érte el. (Azok neve és elérhetősége, akik vállalták, hogy részesei voltak ennek a zaklatásnak a WJLF archívumában megtalálhatók.)”


Egy másik esetet Szolnok népe élhetett meg. Itt a géphang az MSZP-s képviselő Ivancsik Imre nevével operált. Olyan hiteles információkat közölt a T. választókkal, hogy az MSZP-s képviselőjelölt már nem hisz az őt indító pártban, átlépet a Fideszbe, és kéri, támogassa az ellenjelöltet. Nem, nem követett el Ivancsik politikai szeppukut, pusztán nevével éltek vissza. Természetesen továbbra is az MSZP céljait kívánja megvalósítani.

Szerző: ostopenko  2010.04.08. 14:37 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr71904628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása