A FIDESZ ALÁVALÓ MÓDON VISELKEDIK

MTI/mszp.hu, 2006. április 21.

A hatalom megszerzése érdekében tudatosan megsérti a törvényt – mondta Gyurcsány Ferenc a Klubrádióban.

 

 Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz alávaló módon viselkedik, a hatalom megszerzése érdekében tudatosan megsérti a törvényt.

A kormányfő a Klubrádió péntek kora esti műsorában arra a délelőtt készült hangfelvételre reagált, amelyen Orbán Viktor egy tatai zártkörű fórumon azt mondja a Fidesz aktivistáinak: senki nem tiltja, hogy szombaton és vasárnap is szavazásra biztassák a választókat, bekopogjanak a szomszédhoz, hogy Józsi bácsi szavazott-e már, és ha nem, felajánlani nekik, hogy elviszik autóval.

A Fidesz elnöke a hangfelvételen azt is közli, hogy ő maga szintén buzdítani fogja saját hangján a választókat, amiért "az OVB biztos elmarasztal, a jogászok meg megvédenek, azt jó napot!".

Gyurcsány Ferenc szerint nem lehet felkészülni "erre a fajta cinizmusra", "az emberi ocsmányságnak minden szintjére". A kormányfő reméli, hogy ilyen módszerrel Magyarországon nem lehet győzni.

"Ha azt mondom, fel vagyok háborodva, az szimplán nem igaz. Egyszerűen nem értem, hogyan jut el ide egy ország, hogyan jut el ide a demokratikus Magyarország egyik pártja, hogy lehet ennyire, és így akarni a hatalmat? Hova tűnt ezekből az emberekből a rendszerváltás fantasztikus emelkedettsége, ahol nyilvánvalóan bátran és demokrataként viselkednek, most pedig, azt gondolom, hogy alávaló módon viselkednek" - mondta.

Gyurcsány Ferenc nem lát "egyetlen eszközt sem, amivel lehet védekezni a demokratikus szabályok folyamatos, durva, rosszindulatú, előre megtervezett kijátszása és megsértése ellen".

Bírálta Orbán Viktor Fidesz-elnököt, akit nem érdekli, ha elmarasztalják. "Azt mondja, hogy nem érdekel a törvény és a rend, nem érdekel, hogy mi a szabály, egy dolog érdekel: bármi áron visszamasírozni a hatalomba, a többire pedig teszek nagy ívben".

A koalíció miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: ezzel együtt győzünk. Meg fogjuk mutatni, hogy akkor is mi vagyunk többen, akik úgy gondolják, hogy a rend és a szabadság kéz a kézben együtt maradva teszi kormányozhatóvá és élhetővé ezt az országot.

Kérdésre válaszolva a kormányfő közölte, hogy azok a szervezetek, intézmények, szervek, amelyeknek az a dolguk, hogy óvják az ország rendjét és nyugalmát, megtették a szükséges lépéseket és intézkedéseket.

Ezt azzal indokolta, hogy, egyrészt "van 2002-ből némi emlékünk", másrészt, tudomása szerint, van egy olyan hangfelvétel, "amely arról szól, hogy hát bizony, ha úgy fog alakulni a választás, akkor lesznek barátaink, akik tudják, hogy mi a dolguk hétfőn".

Gyurcsány Ferenc cáfolta, hogy titkosszolgálati eszközökkel szerezte volna meg bárki Orbán Viktor zártkörű rendezvényen elhangzott kijelentéseit.

Megítélése szerint "van, akinek ez már sok, van, aki ehhez már nem akar asszisztálni, van, aki azt mondja, hogy, ebben köszönöm szépen nem akarok részt venni, mert azért mégis csak a demokratikus Magyarország előrébb való".

"Ez egy korlátokat és határokat nem ismerő párt önhatalmi törekvése. Mi lenne, ha ez is eszébe jutna valakiknek, hogy ebben az országban vannak még demokraták. Ez a b-verzió, nem kell mindjárt titkosszolgálatokra gondolni" - zárta nyilatkozatát Gyurcsány Ferenc.

 

Szerző: ostopenko  2006.04.23. 15:59 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr661904293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása