Ilyen és hozzájuk hasonló csőcselék volt tegnap az MTV-nél, illetve futbalhuligánok(zöldfehér NB2-es "szurkolók")

  

Gratulálok!  

  

Toroczkai László

"Forradalom van" – mondta az ezekben a napokban különösen aktív Toroczkai László a Kossuth téren. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjeként megszervezte a téren a hangosítást, és hétfő este először ő ment az MTV-hez azt követelve, hogy olvassák be követeléseiket. Az MTV nem tett eleget a kérésnek, ezt Toroczkai László a Kossuth téren mondta el a tömegnek, amely hangos fújolással fejezte ki véleményét. Toroczkai ezek után felszólította az embereket arra, hogy vonuljanak a televízióhoz, s a tömeg egy része elindult, majd ostrom után egy időre elfoglalta az épületet.

Toroczkai a tüntetésen előszeretettel hivatkozik a szerb és ukrán forradalomra, mondván, ha nekik sikerült, akkor ők is győzelmet arathatnak. Toroczkai László Tóth Lászlóként született 1978. március 10-én Szegeden, nevét, mint mozgalma, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom honlapján írja, "közéleti és újságírói szerepvállalása" miatt változtatta meg. (Három évig dolgozott a Vasárnapi Újságnál.) 1996-tól a MIÉP tagja, 1998-ban már a párt szegedi képviselőjelöltje. 1999. szeptember 9-én a szerbiai Horgoson négy szerb férfi megverte. 2000-ben kurátora a magyar kormány Esély a stabilitásra Közelapítványának, ami a jugoszláv demokratikus ellenzéket támogatta anyagilag. A hétvégén kiutasították Szlovákiából, miután engedély nélkül akart demonstrálni a Belügyminisztérium előtt, de korábban már Szerbiában is nyilvánították persona non gratának.


Wittner Mária

Egyetlen országgyűlési képviselőként a fideszes Wittner Mária vett részt a Kossuth téri tüntetésen. "Kitört a forradalom" – kezdte a Kossuth téri beszédét az 56-os halálraítélt, aki szerint egy valódi demokráciában nem fordulhatott volna elő, hogy egy párt hazugsággal nyerjen választást.

A 69 éves Wittner Mária az 1956-os forradalom előtt gépírónőként dolgozott, majd a Corvin közben és a Vajdahunyad utcában fegyverrel harcolt. A forradalom után első fokon halálra ítélték, 200 napot ült a halálos zárkában. Ítéletét a másodfokú tárgyaláson életfogytiglani börtönbüntetésre változtatták. 1970-ben szabadult, később varrónőként dolgozott. Az ország széles közvéleménye előtt a kommunista diktatúrák áldozatainak 2001-es emléknapján elmondott antikommunista parlamenti beszédével lett ismert: "Megidézem az áldozatokat, az élőket, a holtakat, hogy együtt vádoljuk a szocialista köntösbe bújt hóhérainkat. (...) Vádoljuk őket, mert kifosztották az országot, mert a dolgos magyar nép munkájából, elveiket megtagadva lettek vörös kapitalisták. (...) Az áldozatok nevében megállapítom: soha nem lesznek képesek arra, hogy magyar politikusként egy nemzet felemelkedése érdekében cselekedjenek. Itt teszem fel a kérdést: milyen morál alapján ülnek a magyar parlamentben még most is, és alkotnak törvényeket egy általuk tönkretett, kifosztott, megalázott nemzet számára? Éppen ezért a Szent Korona tana és a magyar nemzet nevében erkölcsi hullává nyilvánítom őket." A Fidesz 2006-os országos listájának ötödik helyezettjeként jutott a parlamentbe.


Szerző: ostopenko  2006.09.19. 13:38 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr801904298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása