Ekrem-Kemál György

A posztnyilas vezető hétfő este tűnt fel a tüntetésen, rögtön magához is ragadta a mikrofont, és – a Népszabadság beszámolója szerint – helyet kért az "Alkotmány utcából érkező honfitársaknak", mire a tömeg széthúzta az Országház parkolója előtti kordont.

Ekrem-Kemál a Szálasi Ferenc-féle Hungarista Mozgalmat újította fel 1994-ben az 1992-es győri újfasiszta perben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Györkös Istvánnal és a Világnemzeti Népuralmista Párt (VNP) irányítójával, Szabó Alberttel. Az 1997-es, pártirodák ellen elkövetett csőbombás merényletek idején Ekrem-Kemált, aki ekkor már a Kommunizmus Üldözötteinek Szövetségét vezette, letartóztatták, és négy évvel később öt év próbaidőre felfüggesztett kétéves szabadságvesztésre ítélte. Ekrem Kemál budapesti lakásának konyhájában azt tervezgette, hogy körülzárják Budapestet, és fegyverrel döntik meg a Horn-kormányt. A bíró akkor így indokolta a viszonylag enyhe ítéletet: "Magyarország erős ország, amely megengedheti magának és meg is kell engednie, hogy Ekrem Kemál Györggyel szemben ne a megtorlás, hanem a figyelmeztetés és a megelőzés eszközeit alkalmazza"

Az utóbbi években kikerült a szélsőjobb fősodrából, 2003-ban például alig tucatnyi szimpatizánst tudott felvonultatni Szálasi Ferenc nyughelyénél, ahol a nyilas vezető születésnapjára emlékeztek.


Szerző: ostopenko  2006.09.19. 13:41 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr651904299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása