Győrbe tervezett beruházásainak más közép-európai országokban keres telephelyet az Audi; a jövő évre tervezett győri fejlesztéseket a magyar szolidaritási adó miatt a német konszern igazgatótanácsa felfüggesztette - erősített meg Lőre Péter kommunikációs vezető a Népszabadságban megjelent információkat. Tájékoztatása szerint államtitkári, miniszteri és miniszterelnöki szinten folynak a tárgyalások az ügyben, a kormány jelenlegi ajánlatát azonban az Audi nem tudja elfogadni.

Ábrahám Gergely, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szóvivője megerősítette, hogy folynak a tárgyalások. Szavai szerint a tárca bízik abban, hogy ezek eredményre vezetnek. "Szeretnénk, hogy az Audi az új beruházását Magyarországon valósítsa meg, de nem minden áron" - mondta.

Lőre Péter elmondta: a multinacionális vállalkozás úgy látja, nem jogos az új adó megfizetésére kötelezni, mivel Magyarország 2011-ig adómentességet garantált a győri Audi Hungaria Motor Kft.-nek. Az adómentességet a cég számára az Orbán-kormány idején módosított törvény tette lehetővé.

Szerző: ostopenko  2006.10.20. 18:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr791904316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása