Büntetik a játékosokat Kínában

2007. július 17., kedd 17:00

A kínai vezetés abban bízik, hogy a most bevezetett szabályozás elveszi a fiatalok kedvét a folyamatos online szórakozástól. Aki öt óránál többet játszik egy szoftverrel, azt a rendszer letiltja. Fiatalok szerint a korlátozás megkerülhető.

A kínai internetes játékok üzemeltetőinek adott türelmi idő a hét elején járt le: ezután csak a rászokás elleni szoftverrel megerősített játékok maradhatnak a piacon. A szabályszegő szolgáltatók büntetésre számíthatnak.

Azonosítás, eliminálás

A felhasználók ezentúl valódi nevük és a személyazonossági igazolványuk számának megadása után kezdhetnek játszani. A játékos adatai alapján működő szoftver automatikusan korlátozza a kiskorúak játékidejét. A napi három óránál többet játszó fiatalok játék során gyűjtött pontjainak felét törli a rendszer, az öt óránál is többet netező kiskorúak pedig minden addig szerzett pontjukat elvesztik.

Az érintettek szerint az intézkedéssel a kínai kormány nem ér el semmit, ugyanis az interneten keresztül nehéz lenne megmondani, hogy ki ül a gép előtt, így akár mások személyi azonosítójával is regisztrálhatnak.

Egy 15 éves diák szerint több módszerrel is ki lehet kerülni a korlátozásokat: egy játékra több felhasználónévvel lehet regisztrálni, egy napon többféle játékot is el lehet kezdeni, vagy a külföldi honlapokon található ezernyi játék közül lehet választatni. A korlátozások nélkül játszható, feltört videojátékokhoz még internetkapcsolat sem szükséges. Az új rendszer okoz majd egy kis nehézséget, de nem kényszeríthet arra, hogy kilépjek a netről, tette hozzá a diák.

A kínai statisztikai adatok szerint a 18 év alatti fiatalok 13 százaléka rabja az internetnek.

 

 

Ezért van annyi kínai játékos az európai WoW szervereken is, mert a kínain ezt már bevezették régebben... Így csak velünk csesznek ki :( 

Szerző: ostopenko  2007.07.17. 21:11 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr791904351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása