A sárgák joggal vannak a bögyömban (asszem nem csak nekem)...

Ugye ott van elsőnek a Tibet ügy... FREE TIBET!!!

Aztán az olimpia miatt kiírtott 10000 cicó :(

Aztán a környezetszennyezés...

Most meg ez:

Egy amerikai műholdas megfigyelőrendszer óriási tengeralattjáró bázist fedezett fel Kína partjainál. A szakértők szerint a több milliárd dolláros projekt nem készülhetett volna el Hu Csin-tao kínai államfő tudta nélkül.

Nem túl jó ómen a nyáron kezdődő olimpia előtt, hogy Kínának Tibet után miatt most egy másik ügy miatt is magyarázkodnia kell a világ előtt: amerikai katonai műholdak egy fantasztikus tengeralattjáróbázist fedeztek fel, Kína ennek több évig tartó építéséről mélyen hallgatott. A több száz milliárd forintba kerülő szupertitkos dokk Hainan partjainál található, a környék egyébként a külföldi turisták egyik kedvelt kirándulóhelye is.



Egy amerikai műholdas megfigyelőrendszer óriási tengeralattjáró bázist fedezett fel Kína partjainál
Fotó: Bors


Az amerikai védelmi minisztérium szerint a legmodernebb technikával szerelték fel a víz alatti kikötőt, radarelhárítórendszerrel és számtalan egyéb ultramodern katonai eszközzel védik a területet. 18 méter széles a bejárat, amelyen keresztül a hegy belsébe dokkolhatnak az újonnan vásárolt, orosz fegyverzettel és dizelmotorral felszerelt tengeralattjárók. Az Egyesült Államok azonnali magyarázatra szólította fel a pekingi vezetést és személyesen Hu Csin-tao államfőt is, ám egyelőre egyetlen kínai politikus sem nyilatkozott. Az amerikaiak úgy tudják, hogy a hajókon atomtöltetű rakéták is vannak, és szakértőik szerint ezek már nem csak a hatalmas ország védelmére alkalmasak, hanem támadó fegyverzetük miatt veszélyesek lehetnek az egész világbékére. Összesen 55 olyan hajóról tudnak az amerikaiak, amelyeken 5000 km hatótávolságú rakéták vannak, szerintük ez már annyira sok, hogy a kínai kormányt arra kérik: legalább 20-at helyezzenek "szolgálaton kívülre".

Szerző: ostopenko  2008.05.05. 14:05 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr221904429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása