"aki a környezetvédelemnek hiteles politikai képviseletet kíván, ne szavazzon az LMP-re" mondta Lányi András író, humánökológus.

"Őszintén irigylem azt a százmilliós nagyságrendű összeget, amely lehetővé tette az LMP elindulását. Kérdés, hogy akkor is irigyelném-e, ha tudnám a módját, hogyan lehet ilyesmihez hozzájutni. A hívek magánadományaiból nem, ennyit elárulhatok a politika gazdaságtanában járatlanoknak. De igazán az háborít fel, hogy ez a jól kistafírozott kampánypárt igazi potyalesőként a zöldmozgalmak és a helyi civilek által feltárt ügyeket próbálja a médiában rendszeresen kisajátítani, amikor azokon mások már hónapok óta dolgoznak. Eddigi működésük, sajnos, az eleven cáfolata annak, hogy lehetne más a politika, mint marketing.

A Védegylet és a választáson ezúttal nem induló Élőlánc alapítója szerint Schiffer András pártját azok hozták létre, akiknek 2006-ban küldetésük volt az Élőlánc elbuktatása. Lányi kíváncsi lenne rá, hogy miként jött össze az LMP kampányához szükséges százmilliós összeg. Az elismert gondolkodó elárulta azt is, hogy nem sokkal az LMP megalapítása előtt felkereste őt az Egyesült Államok nagykövetségének két munkatársa, és hosszasan faggatták arról, hogy az Élőlánc miért nem áll be az LMP mögé.

Szerző: ostopenko  2010.03.26. 17:10 Szólj hozzá!

Címkék: választás zöldpárt lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr831904499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása