Tőkés Edit huszonöt évig bírta, de most kitálalt: állítása szerint a volt püspök többször félrelépett, a családjával pedig írásban, hivatalos levélben kommunikált.

 

Tőkés Edit hűtlenséggel vádolja a férjét, és már be is nyújtotta a válópert az európai parlamenti képviselő, volt református püspök ellen, írja az uh.ro erdélyi magyar hírportál.

A nő állítása szerint Tőkés Lászlónak "számtalan kalandja volt", ezeket levelekkel, SMS-ekkel tudja bizonyítani. Elmondta, huszonöt éves házasságuk során "szellemi trauma és terror áldozata volt", férjének abszurd szokásai voltak, például írásban kommunikált a családjával.

tokes edit
Tőkés Edit és Tőkés László református lelkész 1990-ben

„Olyan helyzet állt elő, hogy velem és a gyerekekkel is hivatalos levélben kommunikált. Körülbelül kétszáz levelet küldött, valamint volt egy napló is, melybe hozzánk intézett kérdéseit jegyezte fel. Nekünk kötelességünk volt felírni minden egyes kiadásunkat, csatolva a számlákat és pénztárjegyeket" – írja válóperi kérelmében Tőkés Edit. Ugyanitt megjegyzi, férje nem volt hajlandó vele mutatkozni barátai körében, valamint semmilyen vacsorán, vagy egyéb eseményen sem.

A román Mediafax hírügynökség megkereste Tőkés Lászlót az ügyben, de ő nem nyilatkozott. A képviselő szeretné tiszteletben tartani a család szentségét, ezért nem kívánja kommentálni a történteket.

Arról, hogy nincs minden rendben a házaspár körül, már tavaly nyáron lehetett hallani. Tőkés László egy nagyváradi sajtótájékoztatón bemutatott egy levelet , amit a feleségének tulajdonítottak. Ebben a levélben az áll, hogy Tőkés hátat fordított temesvári bajtársainak, a "családi életünket pedig felszámolta (...) saját különutas életét hivatalosan megalapozta".

Tőkés László az Erdély Online cikke szerint úgy fogalmazott, "szinte testi fájdalmat okoz az a rengeteg támadás, ami személyemet éri, de próbáljuk méltósággal elviselni ezeket a dolgokat".

Szerző: ostopenko  2010.03.29. 15:32 Szólj hozzá!

Címkék: tőkés válás

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr431904501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása