Vajon morálisan legitim lesz-e a Fidesz a választások után?
Ez kérem nem Kubatov-ügy. Ez Fidesz-ügy a javából. Hiszen nem a pártigazgató magánakciójával, hanem az elnökség tudtával és egyetértésével folytatólagosan elkövetett csalással állunk szemben.
Tegnap mit tudtunk meg? Azt, hogy a Fidesz álnok módon hamis bizonyítékot gyárt annak érdekében, hogy ezt használva koholt vádat fogalmazzon meg riválisával szemben és feljelentse. Hogy hívják ezt a magyar nyelvben? Úgy, hogy koncepciós eljárás. Már majdnem elfelejtettük, hiszen ez nem divat nálunk vagy ötven éve.
Az Országos Választási Bizottság feljelentette a Fideszt. Ez helyes.
De meg kell kérdezni még valakit, hogy mit gondol erről az egészről. Sólyom László az alkotmányosság és a nemzet erkölcse felett őrködő, és ilyen ügyekben sokszor megszólaló elnöknek mi a véleménye erről? Mit gondol, rendben van, ha valaki bűnnel kerül hatalomra? Vajon morálisan legitim lesz-e a Fidesz a választások után? Az elnök 2006 őszén szükségesnek tartotta, hogy drámai monológot intézzen a nemzethez. Igaz, akkor csendben maradt, amikor őt magát a törvénysértés gyanújával választották meg, és akkor is, amikor a Magyar Gárda avatott és masírozott az ablaka alatt.
Vagy lehet, hogy a szótlanságot választja az elnök abban reménykedve, hogy még egy ciklusban maradhat a Fidesz kegyelemkenyerén?
A következő napokban kiderül, hogy mennyit érnek a sokat hangoztatott morális elvek az elnöknek, ha azt az ország érdekében, de a jobboldal és önmaga személyes érdekével szemben kell képviselni.
Ez az ügy mostantól az Fideszről és a köztársasági elnökről is szól.
(Gyurcsány Ferenc)
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kósa Lajos szerint a Fidesz a törvényesség pártja, nem használ törvénytelen eszközöket sem kampányban, sem kormányzati pozícióban.
 
 
A Fidesz alelnöke kampányzáró sajtótájékoztatóján pénteken Debrecenben ehhez hozzátette: a Fidesz kínosan ügyelt arra, hogy végig a kampányban minden törvényszerűen történjen. Ugyanakkor furcsa kampány a mostani – jegyezte meg Kósa Lajos, kijelentve: a szocialisták miniszterelnök-jelöltjéről a Zuschlag-ügyben bíróság mondta ki, hogy politikailag felelős „bűnszövetkezetben, hosszú időn át, nagy összegre elkövetett csalásban”, amiért Mesterházy Attilának szerinte le kellene mondania, vagy az őt jelölő pártnak le kellene mondatnia a jelöltségről.

(MTI)

Mr 10% miről beszél??? Hülye ez csak nem forog...

Szerző: ostopenko  2010.04.09. 18:14 Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány kósa

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr71907875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása