Egy mai cikk az indexről, az egész interjúból csak azt kaptam ki, ami őőőő hmmmm, hát olyan Mikolás. az egész cikk itt: http://index.hu/belfold/2010/valasztas/balog_zoltan/

A cigánykérdés nemzeti ügy

 

2010. április 15., csütörtök 10:12

A Fidesz stratégiai jelentőséget tulajdonít az ország legsúlyosabb társadalmi krízisének, a romaügynek, ezért a kiszivárgó hírek szerint a kormányváltást követően minden korábbinál magasabb kormányzati szintre delegálják az azzal összefüggő feladatokat. A terület felelőse Balog Zoltán lesz. A református lelkész és mentálhigiénés szakember 2006 óta az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke.

"Nem aktuális?

A bő egyórás interjú rövidített, megszerkesztett szövegét Balog Zoltán kérésének megfelelően visszaküldtük jóváhagyásra. Az egymondatos válaszlevélben pár nappal később a Fidesz sajtófőnöke, Havasi Bertalan és Balog azt kérték, tekintsünk el az anyag közlésétől, mert „megjelentetése pillanatnyilag nem aktuális”. A sajtótörvény vonatkozó előírása (1986/II. tv, 11.§(1) d) szerint a nyilatkozó azon az alapon tagadhatja meg hozzájárulását a cikk megjelenéséhez, ha közlését az újságíró megváltoztatta. Mivel a – párt szakpolitikusa által is nemzeti ügynek minősített – téma aktualitása egyértelmű, kérésüket nem tudjuk teljesíteni."

Hogyan kívánják orvosolni a romák krízishelyzetének etnikai okait?

Igen, ez ugye a forró pite, az etnikai jelleg. Tagadhatatlanul vannak szociokulturális különbségek egy roma közösség életmódja, gondolkodásmódja, viselkedésmódja és a nem roma közösségeké között. Tehát ez egy speciális célcsoport ilyen szempontból. Hogy ez mennyire etnikai meg mennyire szocializációs kérdés, ezt meghagynám a genetikusoknak meg a szociológusoknak. Azon kell lenni, hogy az integráció úgy tudjon megvalósulni, hogy ne kelljen feladniuk a saját identitásukat, mégse a különállás kultúráját képviseljék, hanem valamilyen módon integrálódjanak a magyar társadalomba.

Szerző: ostopenko  2010.04.15. 12:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr901923222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása