Morvai mentelmi jogával akarta megúszni a kerékbilincs-bírságot

2010. március 24., szerda 16:55

Majdnem kerékbilincset kapott Morvai Krisztina a pesti belvárosban, de épp autójához ért, amikor a közterületesek akcióba léptek. A Jobbik államfőjelöltje mentelmi jogára hivatkozva próbálta elkerülni a hétezres helyszíni bírság kifizetését.

A József nádor téren tiltott helyen és behajtási engedély nélkül parkolt szerda délután a Jobbik államfőjelöltje. Morvai Krisztina az egyik kisbolt előtt hagyta Peugeot 1007-ét. A közterületesek éppen kerékbilincset raktak a kocsira, amikor Morvai visszatért.

A politikusnő ekkor kisebb csődületet okozott a téren, mert hangos szóváltásba keveredett a parkoló őrökkel. Az eset egyik tanúja szerint a jobbikos politikus nem akarta kifizetni a kerékbilincselésért kiszabható helyszíni bírságot.

A tanú szerint Morvai először azt mondta, hogy siet, majd pedig mentelmi jogára hivatkozva akart kibújni a büntetés alól.

A közteresek hétezer forintot akartak fizettetni az EU-s képviselőnővel, aki végül csak akkor volt hajlandó leróni a bírságot, amikor látható volt, hogy érvei nem hatották meg az őröket, és a szabálysértési eljárást helyeztek kilátásba.

Szerző: ostopenko  2010.03.24. 22:37 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ostopenko.blog.hu/api/trackback/id/tr691904492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása